เสือโคร่ง

เสือโคร่ง

เสือโคร่ง
เสือโคร่ง

โดยปกติเสือจะกระจายอยู่ในป่าทั่วเอเชียและรัสเซียตะวันออก ในช่วงศตวรรษที่ผ่านมาเสือโคร่งส่วนใหญ่เดินทางไปทั่วเอเชีย

ปัจจุบันขนาดที่อยู่อาศัยของเสือลดลงเหลือเพียง 7% ของขนาดพื้นที่เดิม
และลักษณะของเสือในแต่ละพื้นที่ เสือโคร่งต้องการที่อยู่อาศัยที่ดีต่อสุขภาพ อุดมไปด้วยเหยื่อเป็นแหล่งอาหารและมีแหล่งน้ำเพียงพอสำหรับการดำรงชีวิต

เสือต่างชนิดอาศัยอยู่ในสภาพแวดล้อมที่แตกต่างกันเช่นบางตัวอาศัยอยู่ในป่าฝน บางส่วนอยู่ในป่าดงดิบหรือป่าชายเลน

ตัวอย่างเช่นเสือในภูฏานอาศัยอยู่ในพื้นที่สูงถึง 4,000 เมตรจากระดับน้ำทะเลและอยู่ในบริเวณเดียวกับเสือดาวหิมะ แต่เสือในซันเดอร์แลนด์อินเดียสามารถว่ายน้ำในป่าชายเลนกับฉลามกระทิงและจระเข้ได้

ชีวิตของเสือ
เสือเป็นสิ่งมีชีวิตที่สันโดษ ยกเว้นแม่เสือที่มีลูกอ่อน แต่เสือแต่ละตัวจะอยู่ไม่ห่างกัน เสือบางตัวอาจแสดงพฤติกรรมทางสังคมเช่นแบ่งปันเหยื่อให้กันและกัน

เสือซ่อนตัวอยู่ในถ้ำโพรงไม้และในพื้นที่ต้นไม้หนาแน่น ส่วนใหญ่จะออกมาในเวลากลางคืน แต่เสือโคร่งไซบีเรียจะออกมาในช่วงฤดูหนาว

เสือแต่ละตัวมีอาณาเขตของตัวเอง ในพื้นที่ที่มีเหยื่อชุกชุมตัวอย่างเช่นในอุทยานแห่งชาติ Chitwan ในเนปาล เสือตัวเมียมีเนื้อที่ประมาณ 10-20 ตารางกิโลเมตรและ 30-70 ตารางกิโลเมตรสำหรับเสือตัวผู้

ในขณะที่รัสเซียมีความหนาแน่นของเหยื่อน้อยกว่า และพื้นที่ 200-400 ตร.กม. สำหรับเสือตัวเมียและ 800-1,000 ตร.กม. สำหรับเสือตัวผู้

Typically, tigers are distributed in the wild throughout Asia and eastern Russia. During the last century, most tigers have traveled across Asia.

Currently, the habitat size of tigers has been reduced to only 7% of the original area size
and the tiger’s characteristics in each area The tiger needs a healthy habitat. They are rich in prey, provide food and have enough water to sustain life.

Different tigers live in different environments, for example, some in the rainforest. Some are in the rainforest or mangrove forests.

For example, tigers in Bhutan live up to 4,000 meters above sea level and are in the same area as snow leopards. But tigers in Sunderland, India, can swim in mangroves with sharks, bison and crocodiles.

Life of a Tiger: Tigers are lonely creatures. Except the mother tiger with young babies But each tiger is not far away from each other. Some tigers may exhibit social behavior, such as sharing their prey with each other.

Tigers hide in caves, hollow trees, and in dense vegetation. Most will come out at night. But Siberian tigers come out in winter.

Each tiger has its own territory. In areas with prey abundance, for example in Chitwan National Park in Nepal, female tigers are approximately 10-20 square kilometers and 30-70 square kilometers for male tigers.

While Russia has less prey density and an area of ​​200-400 km2 for female tigers and 800-1,000 sq km for male tigers.

เสือโคร่ง

ขอบคุณผู้สนับสนุน : ยูฟ่าเบท

ติดตามข้อมูลได้ที สัตว์บก

  1. ลิง
  2. นกกระจอกเทศ
  3. กระจงควาย
  4. เสือชีตาห์
  5. ฮิปโปโปเตมัส

ใส่ความเห็น

อีเมลของคุณจะไม่แสดงให้คนอื่นเห็น ช่องข้อมูลจำเป็นถูกทำเครื่องหมาย *